Гугушева не била в конфликт на интереси

препечатка от trud.bg:

Спецпрокурорката Галя Гугушева, която през декември 2012 г. бе принудена да оттегли кандидатурата си за Конституционния съд (КС), не е в конфликт на интереси. Това реши отговорната за това комисия.

 

Гугушева се отказа от КС след сигнал за пране на пари, в който се сочеха странни финансови взаимоотношения между нея, сина й адвокат Стефан Гугушев и майка й Тотка Ахчийска.

Заради скандала Гугушева загуби поста си на зам.-шеф на апелативната спецпрокуратура. Освен това срещу нея започнаха прокурорска и данъчна проверка. Висшият съдебен съвет даде прокурорката на комисията за конфликт на интереси. Кадровиците на Темида установиха, че тя не е декларирала, че е вземала заеми от фирмата на сина си.

 

Интересен факт е, че в решението на комисията за конфликт на интереси няма и дума за празните места в декларацията на прокурорката. В акта са изброени 18 фирми, свързани с Гугушев и Ахчийска, за които е установено, че никога не са били страни по дела на прокурорката. Същото е установено и за всички адвокати от кантората на сина й. Гугушева коментира, че е удовлетворена и чака края на данъчната проверка, за да приключи тази "мъчителна за мен и семейството ми ситуация".