Цветомир Тодоров в BulgariaOnAir: Реформата вече е в посока, в която няма как да се върне назад

Промените, които са заложени в Конституцията са консенсусни, а не радикални. Очаквам между първо и второ четене в Парламента да бъдат направени нови изменения. Това каза в Сутрешния блок на телевизия България он ер Цветомир Тодоров от Български институт за правни инициативи. Той е на мнение, че между първо и второ четене на промените ще бъдат внесени нови поправки, а причините за това са много различни. Тодоров допълни още, че това, което се предлага сега не включва големи промени за прокурорите, а основно за ВСС с разделянето на съвета на две колегии.

Според председателят на  Асоциацията на прокурорите в България Евгени Иванов дебатът по предложените промени на основния закон изостава, но все пак дебат и чуваемост има. По думите му промените в Конституцията трябва да дойдат след сериозна дискусия. Гилдията на прокурорите ще ги обсъди на Национална конференция, която ще се проведе в края на месеца.

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2015-06-11/tsv-todorov-zalozhenite-promeni-v-konstitutsiyata-sa-konsensusni-a-ne-radikalni

 

Следвайте ни