29 юли, 11:30 ч. Пресконференция "За Гражданския съвет към ВСС, изборът на нов председател на ВКС и бюджета за правосъдие"

Български институт за правни инициативи (БИПИ) и Център на НПО – Разград организират пресконференция на 29.07.2014 г. от 11.30 ч., Американски център, Столична бибилиотека, пл. Славейков 4а.
Темата на пресконференцията е „За Гражданския съвет към ВСС, изборът на нов председател на ВКС и бюджета за правосъдие“
В пресконференцията ще вземат участие представители на Съюза на юристите в България, Български адвокати за правата на човека и на други неправителствени организации. Г-жа Биляна Гяурова-Вегертседер, Директор на Български институт за правни инициативи и г-н Георги Милков, Председател на Център на НПО, ще представят позиции и коментари по следните въпроси:

1. За Правилата за избор на Председател на ВКС.
2. Необходими ли са още 20 милиона лева към бюджета на съдебната власт?
3. Оценка на взаимодействието между членовете на Гражданския съвет към ВСС и ВСС. 

На пресконференцията ще бъде представена и позицията на водещи неправителствени организации относно предстоящите номинации на кандидати за председател на Върховния касационен съд и процедурата за провеждането на избор през есента на 2014г.

За потвърждение моля да се свържете с нас на:
office@ngo-rz.org, office@bili-bg.org и тел. 0899 187068


 

Следвайте ни


  • Начало
    • Позиции
      • 29 юли, 11:30 ч. Пресконференция "За Гражданския съвет към ВСС, изборът на нов председател на ВКС и бюджета за правосъдие"