Какви мерки според Вас ще са необходими, за да се справи българската съдебна система с такова потенциално засилено координиране и дори хармонизиране на законодателствата на ДЧ в областта на наказателното правосъдие?

Снимка: сайт на Сметната палата

Ако трябва да се търси отговорност за дейността на "Нексо", защо ударът на парламента не се насочи към други институции, които имат своите компетентности да разследват предполагаемо незаконно финансиране на политически партии? Оказва се, че Цветков е най-лесната изкупителна жертва, която да замаже редица неясноти около международния скандал.

Български институт за правни инициативи търси критично мислещи ентусиасти, които желаят да задълбочат познанията си в работата в неправителствения сектор чрез 4-месечен платен стаж.

Краен срок за кандидатстване: 05 февруари 2023 г.; 17:00 ч.

"Gamify съдебната система"

Първото място се заема от отбора на  Константин Симеонов (Втора АЕГ “Томас Джеферсън”), Паола Стефанова (Втора АЕГ “Томас Джеферсън”) и Елизавета Шевченко (НГПИ “Свети Лука”). Те разработиха идеята за единствената настолна игра на състезанието - “Ябълката на раздора”

Биляна Гяурова-Вегертседер в предаването "Директно" по Bulgaria on Air

“Предвидено е законът да влезе в сила от месец юли 2024 г., което дава достатъчно време за изграждането на центрове по медиация към всички окръжни съдилища в страната. Естествено предвидено е към по-големите районни съдилища, както е в София, Варна, Бургас, Пловдив да има самостоятелни центрове.”

Д-р Теодор Славев в студиото на Euronews България

"Много е вредна поляризацията в България да се случва по теми, свързани с външнополитически въпроси, тъй като това не решава проблеми".

Следвайте ни