Различните лица на новия правосъден министър

Диалогичен, дипломатичен, франкофон, учител на магистрати, ездач, добър разказвач на вицове - различните лица на новия министър на правосъдието Драгомир Йорданов, в материал на в. Труд.

Сигурно няма магистрат, който да не е чувал за новия правосъден министър Драгомир Йорданов. 45-годишният юрист обаче никога не е попадал под светлината на прожекторите и е непознато лице извън професионалните среди. Именно на него премиерът Марин Райков възложи да "поддържа деликатния баланс между изпълнителната и съдебната власт".

Йорданов е първият директор на малката неправителствена организация "Център за обучение на магистрати", която поставя основите на НИП. Оттогава каузата НИП е част от професионалния му път.

Като наказателен съдия в Мисията на ЕС за върховенство на закона в Косово Драгомир Йорданов става свидетел на различни истории. Случвало му се е да работи с каска и бронежилетка. Дори там е запазил ролята на обучител на местните съдии.

Освен всичко друго г-н Йорданов говори перфектен френски език, обича ездата и е "неизчерпаем източник на вицове" (по думи на съдия Нели Куцкова).

Целия материал в Труд.