Президентът Росен Плевнелиев обяви структурата, състава и приоритетите на служебното правителство.

В 11:00 ч. на 5 август президентът Росен Плевнелиев обяви официалния състав на служебния кабинет, след като нито една от парламентарно представените политически партии не излъчи правителство. Христо Иванов бе назначен в служебното правителство на България като министър на правосъдието и  вицепремиер, отговарящ за ресорите правосъдие, вътрешен ред и сигурност.
Президентът заяви още: "В структурата на това служебно правителство министърът на правосъдието ще бъде вицепремиер. С това искам да дам ясен знак, че върховенството на закона е в основата на демократичната и правова държава, включително и над нейните силови структури."

Христо Иванов има сериозен опит по проекти и дейности, свързани с реформа в съдебната власт и установяване върховенството на закона в България. Бил е член на екипа на Правната инициатива за Централна и Източна Европа на Американската асоциация на юристите (ABA CEELI). От създаването на Фондация "Български институт за правни инициативи" през 2006 година е неин Програмен директор.

Предсрочните парламентарни избори ще се проведат на 5 октомври, утре ще бъде издаден указ, с който ще бъде разпуснато 42-рото Народно събрание. 

  • Начало
    • Новини
      • Президентът Росен Плевнелиев обяви структурата, състава и приоритетите на служебното правителство.