Д-р Теодор Славев: "Лошо правителство е по-добре отколкото да няма правителство"

В предаването „Денят on air“, д-р Теодор Славев беше катогиричен, че шанс с първия мандат извън подкрепата на "Продължаваме промяната" няма. „Това директно би означавало коалицията "Магнитски". Повишава се рискът от протести. Борисов в момента иска да играе нова роля. Ние имаме няколко срока. Шизофренично изглежда в момента, в който се говори, че има конституционно мнозинство, да не може да се състави правителство“.  

Д-р Славев коментира и създаването на очакванията в обществото, че приемането на редица закони, свързани със съдебната реформа, ще доведат до разрешаване на сложната ситуация в страната е погрешно. Необходимо е партиите да говорят за управленска програма, а не само за приоритетите си, тъй като страната се намира в множество кризи.

„Лошо правителство е по-добре отколкото да няма правителство, тъй като започват да се получават изкривявания в конституционната система в България и се приближаваме към момента, в който този бушон ще изгърми. Имам предвид тезите за преучредяване на страната и тези за различна композиция на институциите в конституционния дизайн“. Д-р Славев отбеляза, че стремглаво се отива към нови избори, заради театралниченето във връзка с националната отговорност. Според него, основната промяна в 49-то НС спрямо предходните, е обраният изказ между представителите на различните партии.

Чуйте целия разговор във видеото.

Следвайте ни