Биляна Гяурова-Вегертседер: Гешев натисна еnter и предупреди Борисов и Сарафов да се подготвят

"Типично в стила на г-н Гешев, в силно патриотично-популистко говорене, всъщност той натисна еnter в момента, по времето на своето изявление, което беше едно сериозно предупреждение – с начина, по който той говореше и за бившия премиер Бойко Борисов, и за своя заместник Сарафов. С това многократно повтаряне на "лицето Сарафов", "лицето Борисов" - това е съвсем директно предупреждение, че сме натиснали еnter и те да се подготвят." Това каза в интервю за БНР Биляна Гяурова-Вегертседер от Българския институт за правни инициативи.

За Гешев, откакто стана главен прокурор, атаката винаги е била най-добрата защита, посочи тя. Очевидно се очертават два сериозни лагера и във ВСС – про Гешев и срещу Гешев, смята Гяурова. Тя вижда и "синхронизиране на действията", защото Ясен Тодоров миналата седмица е казал, че "до понеделник ще се случат много неща".

"Докато си мислехме до онзи ден, че тези 17 гласа вече са събрани, днес може да започне някакво разколебаване. Наблюдавали сме поне два пъти тези процедурни пируети на досегашния състав на ВСС. Както се казва, топката е пусната вече по нанадолнището и за тези 6 души, които подписаха искането, за тях ще бъде много трудно да преживеят още един катарзис".

Можете да слушате целия разговор в звуковия файл.

Текстът е препечатан от сайта на БНР Хоризонт

Следвайте ни