Д-р Теодор Славев: Гешев да се бори за справедливост, това е оксиморон

България сме гледали всякакви политически метаморфози и коалиции. Притеснително е, когато вече бившият главен прокурор знае всичко за всеки. Повдига се въпросът - по какъв ред. 

"Оксиморон е Иван Гешев да се бори за справедливост за България. Има нещо подигравателно в това. Той беше главен прокурор и имаше инструменти да се бори за справедливостта. Гешев вероятно ще се позиционира в политическото поле като борец срещу статуквото, от което беше част. Декларативно се позиционира в консервативното пространство". Това каза пред БНР политологът д-р Теодор Славев. Според него Иван Гешев като политик говори като Иван Гешев като главен прокурор: "Което е притеснително. Що за човек е бил на тази позиция? Изтъкани от противоречия изказвания, съчетани с конспирации, със спирания на тока, опит за втори атентат, едва ли не"

В предаването "12+3" д-р Славев посочи, че неизяснен е останал въпросът за финансирането, както и за това кои хора ще се включат в проекта. "В България сме гледали всякакви политически метаморфози и коалиции. Притеснително е, когато вече бившият главен прокурор знае всичко за всеки. Повдига се въпросът - по какъв ред. Ваденето на компромати също е незаконно". Според политолога рефренът за борбата с корупцията е както задължителен за България, така е и опасен. 

Интервюто на Диана Янкулова с Теодор Славев в предаването "12+3" можете да чуете сайта на БНР ТУК

Следвайте ни