Денислав Маринов приключи стажа си в БИПИ

През месец август Денислав Маринов, студент по Право в СУ "Св. Климент Охридски" завърши стажа си при нас. Вижте какво казва той за времето си в БИПИ.

"В момента, в който четиримесечният ми стаж в БИПИ приключва, съм изпълнен с дълбоко чувство на благодарност. Това преживяване беше важна стъпка по пътя ми като студент по право, открехвайки пред мен вратата за гражданските организации и тяхната дейност като защитници на гражданското общество, правовата държава и демократичните ценности.

БИПИ е една от най-старите неправителствени организации в България, чийто екип ми показа много: дългогодишен опит, който споделят със стажантите, установени работни практики, които са ценни за всеки студент първопроходец, но най-вече спокойна и мотивираща среда, която те стимулира да се развиваш не само като професионалист, но и като личност. Тези месеци бяха особено вдъхновяващи и заради въздействащите инициативи на БИПИ, които наистина разшириха перспективата ми. Също така се оформя и алумни общност на студентите, преминали през този стаж, който свързва и насърчава бъдещи проекти.

И така БИПИ остави у мен възприятието, че за каузите, които споделяме, трябва да се борим така упорито и постоянно, както екипът на фондацията го прави от началото си.  Благодарение на стажа разбрах необходимостта не просто да наблюдаваме дейността на държавните органи в областта на назначенията, обществените поръчки и т.н., но и важността целенасочено да помагаме за развитието на гражданското общество.

Когато пристъпвам напред към нови начинания, съм убеден, че опитът и знанията, които придобих по време на престоя си в БИПИ, ще ми послужат като солидна основа. Поради тази причина препоръчвам стажа в БИПИ на всеки студент с интерес в областта, който иска да развие полезни професионални умения и да обогати себе си, работейки върху интересните дейности на организацията".

Успех, Денислав!

Следвайте ни