Биляна Гяурова-Вегертседер по Bulgaria on Air: Съдебната ни система е принизена до ресторанти и вълшебни герои

"Цялата тази разнопосочност на информацията -  постоянно излизат пикантни факти за нови свидетели и допълнителна информация, започват да се хвърлят взаимни обвинения. Това за мен е показател, че вътре в самата система нещата са много по-дълбоки и това "семейство" е било отглеждано от години и се простира на всички нива. За хора като нас, които са външни наблюдатели и не разполагат с цялата информация, остава впечатлението, че в съдебната система няма нищо случайно", каза Биляна Гяурова-Вегертседер от Българския институт за правни инициативи в студиото на предаването "Директно".

Тя посочи, че съдебната власт губи своето доверие от гражданите на България, а това е абсолютно оправдано, имайки предвид дейностите, с които бива свързана.

"Аз се чувствам неудобно да коментирам, защото винаги, когато става въпрос за съдебна власт, за съд, за прокуратура, човек трябва да разсъждава в едни по-високи критерии, по-високи показатели, които в момента са принизени до клубове, ресторанти, герои от вълшебни приказки и това с нищо не допринася за повишаване на имиджа и доверието в съдебната власт", беше категорична г-жа Вегертседер.

Гледайте целия разговор във видеото.

Текстът е препечатан от сайта на Bulgaria on Air

Следвайте ни