Д-р Теодор Славев за Bulgaria on Air: По-важни са кадровите промени надолу в администрацията

Президентът Румен Радев избра председателя на Сметната палата за служебен министър-председател. Той обяви, че ще следва евроатлантическия път на страната, а като приоритет посочи Еврозоната и Шенген. Заявката на Димитър Главчев бе също, че ще представи състав на кабинет, който е равноотдалечен от политическите партии. 

"Оказа се, че Главчев е единственият, който се е съгласил. Той е много свързан с ГЕРБ, но ПП-ДБ няма защо да се оплакват, тъй като те го избраха за Сметната палата. В този случай нямат шанс на тази атака. След като изтече мандатът на служебното правителство, за мен той влиза в конфликт на интереси, защото никой не може да проверява себе си. След това той трябва да подаде оставка като председател на Сметната палата. За тях важат изключително сложни правила", каза политологът Теодор Славев в студиото на "България сутрин".

Според д-р Славев кадровите промени в администрацията са ключови. "Започнаха заявки, че ще продължат преговорите. Хората си задават въпроса защо тогава отиваме на избори. По-важни са кадровите промени надолу в администрацията. По тях ще проличи дали има степен на съгласуваност между Радев и Главчев. Важни са и другите кадрови промени - агенциите, НАП, митниците, областни управители - тези промени трябва да следят", подчерта той.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Текстът е препечатан от сайта на Bulgaria on Air

Следвайте ни