Д-р Теодор Славев за БНТ: Абсолютно е невъзможно човек, който заема дадена позиция от три месеца, да направи подобна схема. Схемите се наследяват

Новото служебно правителство на Димитър Главчев, което беше представено в петък ще работи в интересна ситуация. Часове преди да бъде представено, Митниците останаха без ръководство, главният секретар на МВР напусна и след това се върна, а парламентът, който ще остане действащ до провеждането на изборите, ще разследва всичко, случило се в енергетиката в няколко комисии.

“Най-високо поставеният политик в България, който е осъден ефективно за корупция, е Десислава Иванчева - районен кмет, и това е за над 30 години преход. Подобни представления на прокуратурата и службите, защото когато идват избори, се четяха срс-та на пресконференции при Иван Гешев, Цацаров си имаше собствени кметове - задържаха се преди местни избори, се разбиваха на пух и прах в съда. Накрая България е осъдена за милиони евро щети заради действията на прокуратурата”, коментира в студиото на “Говори сега” политологът д-р Теодор Славев последните събития.

"Абсолютно е невъзможно човек, който от три месеца е на една позиция, да направи схема. Те се наследяват. Дори в разследващият журналист, Слави Ангелов, в Панорама, каза, че тези схеми са едва ли не отпреди 1989 г. Представете си държава, в която министър-председателят поиска оставката на министър или шеф на служби, защото е загубил доверие в тях и те не подават оставка. Няма такава държава, поне в демократичния свят, към който се причисляваме."

Слушайте целия разговор тук

Текстът е препечатан от сайта на БНТ

Следвайте ни


  • Начало
    • Новини и медийно присъствие
      • Д-р Теодор Славев за БНТ: Абсолютно е невъзможно човек, който заема дадена позиция от три месеца, да направи подобна схема. Схемите се наследяват