Пресконференция на тема "Заплахи за независимостта на съдебната система в България. Казусът на съдия Мирослава Тодорова."

Уважаеми колеги,

 

Каним Ви на пресконференция на тема "Заплахи за независимостта на съдебната система в България. Казусът на съдия Мирослава Тодорова.", организирана от Фондация „Български институт за правни инициативи” (БИПИ), която ще се проведе на 15.05.2013 г. (сряда), 14.00 ч. в Националния пресклуб София прес.

На нея г-н Уилям Майер, юрист от Американската асоциация на юристите Център за правата на човека, ще представи официалното становище на асоциацията по въпросите за възможността за политическа намеса при взимане на решенията на Висшия съдебен съвет. Г-н Майер ще обобщи заключенията на Американската асоциация на юристите Център за правата на човека по отношение на опасността дисциплинарните практики на ВСС да създадат предпоставки за застрашаване на справедливото и безпристрастно налагане на правосъдие в България.

В пресконференцията ще участват и Биляна Гяурова-Вегертседер, директор на Фондация БИПИ, Йонко Грозев, юрист-правозащитник, а покана за събитието са получили представители на други неправителствени организации, Представителството на Европейската комисия в България, както и посолството на САЩ.

С текста на становището можете да се запознаете тук.

Следвайте ни