Американски съдия по несъстоятелността на посещение в България

По покана на Български институт за правни инициативи в България пристигна съдия Елизабет Стонг от Съда по несъстоятелността на Източен окръг Ню Йорк. Визитата е част от проекта „Мрежа на американските съдии за България“, изпълняван от Български институт за правни инициативи с подкрепата на фондация Америка за България.

По време на посещението си съдия Стонг ще се срещне със свои колеги магистрати, омбудсмана и адвоакти, с които ще обсъди въпроси в областта на несъстоятеността, медиацията и др. 

Елизабет Стонг разглежда дела, свързани с търговската несъстоятелност и несъстоятелността на физическите лица, от 2003 г. досега. Преди това работи над 20 години като корпоративен адвокат. Завършва право в Харвард. Съдия Стонг е член на редица американски и международни правни организации. Хоноруван преподавател е в Юридическия факултет на Бруклин и в Юридическия факултет на Университета Сейнт Джон. Обучавала е и е участвала в съдийски семинари в множество страни по света, сред които Камбоджа, Бразилия, Аржентина и Чили.

Следвайте ни