Николай Бошнаков е големият победител в третото издание на конкурс за есе

На онлайн церемония бяха обявени финалисите в третото издание на конкурса за есе, организиран от Български институт за правни инициативи с поредрепата на Посолството на Кралство Нидерландия в България. 

Тази годината тема бе: "Разобличаването (whistleblowing) в България - доносничество или възможност за справяне с корупцията". В аторитетното жури, класирало победителите, се включиха: проф. д.н. Живко Драганов (преподавател в ЮФ на УНСС); Сотир Цацаров (Председател на КПКОНПИ); Петя Тянкова (секретар на Националния съвет по антикорупционни политики при Министерски съвет); д-р Боряна Кацарска, (съветник в посолството на Кралство Нидерландия), Биляна Гяурова-Вегертседер  (юрист, медиатор, Директор на Български институт за правни инициативи). 

В конкурса участваха 34 студенти с авторски разработки от цялата страна. 

Класираните победители са студентитe по право:

1. Николай Бошнаков, II курс, УНСС - първо място

2. Гергана Радославова, V курс, ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" - второ място

3. Петя Петрова, III курс, СУ "Св. Климент Охридски" - трето място 

Журито присъди и три поощрителни награди Наталия Бекярова, Йордан Начев и Явор Генчев, които са студенти в СУ "Св. Климент Охридски". 

Финалистите получават парични награди и специализирана литература. 

По време на церемонията Н.Пр. Беа тен Тъшер, посланик на Кралство Нидерландия в България, поздрави участниците и приветства партньорството с БИПИ. Биляна Гяурова отбеляза важността на темата за България и посочи, че организацията ще продължи да работи с младите хора по тази и други теми.  Г-н Цацаров благодари на организаторите и участниците за високия професионализъм на разработките. Г-жа Тянкова поздрави участниците в конкурса за демонстрираното задълбочено познание и критичния подход към темата. 

Следвайте ни