Яна Митeва приключи стажантската си програма в БИПИ

Яна Митева приключи стажантската си програма

Яна Митева е студентка по Международни отношения в СУ “Св. Климент Охридски”. Тя започна стажа си в началото на лятото с присъщия за младите и будни студенти хъс, амбиция и огромна доза креативност. За трите месеца съвместна работа с Яна, тя ни показа как вроденото ѝ спокойствие в динамични ситуации и искреното ѝ желание да попие от специфичната аналитична дейност в БИПИ, са основните качества за хармоничната и много често вълнуваща екипна работа.

Пожелаваме ѝ пред нея да се разкрият безкрайни възможности да развие огромния си потенциал, като запази младежкия си дух!

Ето какво казва Яна за стажа си БИПИ:

"Изминалият стаж в БИПИ за мен включва незаменимо време, през което обогатих знанията си в множество сфери, но най-вече в професионална, работна и изследователска. Екипът на БИПИ ми позволи да се докосна до основите на трите власти и различните институции, които те включват. Научих много не само за настоящата им дейност, а и за миналото им, за което рядко в днешни времена се сещаме да се запитаме. Разбрах как те функционират, а още повече с интерес проследявах необичайни и интригуващи процеси, които развиват аналитичното и критично мислене.

Благодарение на множеството организирани от БИПИ конференции, служещи за спомагане поддържането на върховенството на правото в България и спазване на законността, за антикорупционни мерки, за значението на подаването на сигнали  и за гражданското образование, аз се запознах не само с протокола по време на подобен тип събития, а и имах възможността пряко да участвам в тях, макар и от позицията на стажант.

Това, за което допринася екипът на БИПИ, е най-вече за професионалното и лично израстване на всеки, включил се в съвместна работа с тях. Стажът е колкото обучителен, толкова и практически насочен. Всеки един от екипа е истински професионалист и експерт в сферата си на дейност, а сплотеността им се отразява пряко и върху нас стажантите, тъй като ни показва как трябва да работи един екип с високо доверие и отличаващи се резултати.

Сърдечно благодаря на БИПИ за предоставените възможности и за всичко, на което ме научиха, защото то е изключително много, а те са колеги, между които се усеща несравнимо приятелско разбирателство в иначе професионална среда!"

С признателност,

Яна


Художникът на картината е самата Яна, нарисувана специално за БИПИ.

Успех, Яна!

Следвайте ни