Видео от дискусията "Ролята на Висшия съдебен съвет за независимостта на съдебната власт"

На 12 юли 2017 г. в София се проведе дискусията "Ролята на Висшия съдебен съвет за независимостта на съдебната власт", организирана от Български институт за правни инициативи. В дискусията бяха поканени да вземат участие номинираните за членове на ВСС от квотата на Народното събрание, избраните за членове на новия ВСС от професионалната квота, членове на настоящия състав на Съвета, представители на съсловни организации, НПО, магистрати и международни делегати. Целта на дискусията бе да бъде платформа за позитивен, добронамерен, обективен и професионален дебат, засягащ актуалните проблеми в съдебната власт.

На поканата се отзоваха трима от номинираните за членове на Висшия съдебен съвет от квотата на Народното събрание - прокурор Владислав Томов и адвокатите Нели Виодорова и Ангелинка Николова. В дискусията се включи и съдия Атанаска Дишева, избрана за член на Съдийската колегия на ВСС от професионалната квота. 

Видео от дискусията можете да видите тук, както и на страницата във facebook на Български институт за правни инициативи - https://www.facebook.com/BulgarianInstituteforLegalInitiatives/

Следвайте ни


  • Начало
    • Позиции
      • Видео от дискусията "Ролята на Висшия съдебен съвет за независимостта на съдебната власт"